Position: sygdoms > 4 >

forbindelsen mellem hudkræft & brystkræft

   Bliver diagnosticeret med en form for kræft er svært nok for nogen . Men forskere har opdaget, at mennesker med brystkræft har større risiko for melanom ( hudkræft ) og vice versa

Identifikation


Ifølge Skin Cancer Foundation, en stor procentdel af brystkræft patienter udvikler melanoma , mange inden for et år af brystkræft diagnose .

Betydning


melanom er den mest almindelige form for kræft , og de dødeligste , blandt unge kvinder i alderen 25 og 29 . Brystkræft er livsfarlige blandt unge kvinder i alderen 30 til 34 .

Videnskabelig Forskning


En 13- årig undersøgelse i Irland ledet af photobiologist Gillian M. Murphy , MD , undersøgte 34. 385 patienter med enten modermærkekræft eller brystkræft og fundet 127 patienter havde begge former for kræft . Det antal ville have været mellem 30 og 35 for sammenhængen kan betragtes statistisk ubetydeligt.

Statistik

Personer med hudkræft er allerede en større risiko for at udvikle andre former for kræft . Men risikoen for at udvikle brystkræft er fire gange større .

Teorier /Spekulation

Den nøjagtige sammenhæng mellem de to kræftformer er stadig ukendt . Der er teorier , men om virkningerne af behandlinger for kræft , samt hormon ændringer som følge af brystkræft behandling , som værende den forbindelse.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------