Position: sygdoms > 4 >

hvad du kan forvente fra kemoterapi

   Kemoterapi er en medicinsk behandling for kræft , der indebærer brug af medicin , der er målrettet og ødelægge kræftceller . Mens kemoterapi er effektiv til behandling af mange typer af kræft , er det udgøre en risiko for bivirkninger hos nogle patienter

Typer


Der er fire hovedtyper af kemoterapibehandling . orale tabletter eller kapsler , injektioner eller skud , aktuelle løsninger eller cremer og intravenøs infusion .

Funktioner af intravenøs kemo


Normalt under en behandling med kemoterapi , vil en intravenøs ( IV ) linje indsættes i din arm og en sygeplejerske vil forbinde linjen til en pose fyldt med medicin til behandling . Normalt kan du sidde op eller ligge ned i løbet af din kemoterapibehandling , og nogle centre eller hospitaler har tv for dig at se i løbet af proceduren .

Tidsramme


Intravenøs kemoterapibehandlingen normalt senest fra 30 minutter til flere timer , i henhold til National University Hospital , men orale , injicerbare og aktuelle former for kemoterapi kræver kun et par minutter værd af tid . Hvor længe du vil kræve kemoterapi varierer baseret på den type kræft du har , din generelle sundhed og den fase af din kræft .

Risici

bivirkninger af kemoterapi omfatte tab af appetit , forstoppelse eller diarré , træthed , hår tab , kvalme og opkastning , mundtørhed , krop smerter , feber og let blå mærker , rapporter National Cancer Institute . Risici i forbindelse med kemoterapi omfatte infertilitet , udvikle en ny kræft senere i livet og skader på dit hjerte , nyrer , lunger eller nerver , advarer Mayo Clinic .

Overvejelser

Under kemoterapi , skal du sørge for at få tilstrækkelig hvile og spise en afbalanceret kost til at holde din krop stærk , foreslår American Cancer Society . Medicin er til rådighed til at hjælpe med opkastning og kvalme samt mangler i visse blodlegemer, der udvikles under behandlingsforløbet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------