Position: sygdoms > 4 >

hvordan man kan grade livmoderhalskræft

   Ifølge Mayo Clinic , typisk livmoderhalskræft rammer kvinder, som er over 30 år . Mens de fleste tilfælde af livmoderhalskræft påvises gennem rutinemæssig besøg i gynækolog , bør du også være på udkig efter den almindelige symptomer på livmoderhalskræft , som omfatter unormale blødninger , udledning , og smerter under sex . Når livmoderhalskræft er diagnosticeret , vil det være nødvendigt at kunne klassificeres ( eller trinvis ) baseret på , hvor langt det har spredt sig
1 .
Har diagnostiske test . Disse vil positivt identificere livmoderhalskræft og give en ide om, hvor langt ind i det organ, den har spredt sig . Undersøgelserne omfatter invasive procedurer som en biopsi ( udtagelse af en vævsprøve fra det berørte område ) , cystoskopi og rectosigmoidoscopy (brug af en tændt rør indsat i blæren og /eller endetarmen for at se, om kræften har spredt sig ) , computertomografi ( en scanning af bækkenpartiet , der kan identificere kræftceller , blodprøver ( for at lede efter markører for kræft ) , eller intravenøs pyelogram (som er en x-ray , der anvendes i forbindelse med injektion af en type farvestof for at gøre kræft mere synlige ) .
2 .
Forstå den type klassificering , der anvendes til livmoderhalskræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , International Federation of Gynækologi og obstetrik systemet anvendes , hvilket betyder, at lægen tildeler kræft karakteren baseret på ovennævnte test alene . Denne lønklasse står selv om senere procedurer viser , at kræft er faktisk mere avanceret . Selv om dette er mere af en teknisk punkt , bør du stadig forstå det fuldt ud forstå iscenesættelsen af livmoderhalskræft .
3 .
Tildel kræft en fase ( fra 0 til IV ), baseret på hvor langt kræft har udviklet sig . I fase 0 , er kræft begrænset til overfladen af livmoderhalsen . I fase I , har kræft skred ind i det inderste vævet i livmoderhalsen , men findes ikke andre steder i kroppen . I fase II , har kræften spredt ud i det omgivende omkringliggende væv ( herunder den øverste vagina ) . I fase III , har kræften spredt sig til enten den nederste del af skeden eller bækken vægge . Endelig i fase IV , har kræften bredt sig til hele kroppen til andre lymfeknuder og organer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------