Position: sygdoms > 4 >

langsigtede stråling effekter fra lungekræft behandling

   Lungekræft er den hyppigste årsag til kræft-dødsfald hos både mænd og kvinder i USA , og din prognose , hvis du har den betingelse afhænger i høj grad videre på de vellykkede behandlinger , såsom stråling . Desværre , strålebehandling for lungekræft udgør en risiko for bivirkninger , herunder nogle , der er langsigtede

Årsager


Langsigtede bivirkninger af lungekræft behandling forekomme på grund af skader på raske celler ved den meget -powered stråler af energi, der bruges til at ødelægge skadelige kræftceller , forklarer American Cancer Society .

Typer af Long-Term Side Effects


De mest almindelige langsigtede bivirkninger af stråling fra lungekræft behandling er permanente ændringer i huden på brystet og en fare for at udvikle radiation pneumonitis .

Funktioner


Efter strålebehandlingen , kan du bemærke, at huden på brystet er tørretumbler og mere følsom over for solen. For at undgå alvorlige solforbrændinger , skal du huske at bruge solcreme på området for brystet , hvor du har modtaget stråling , foreslår Radiation Medical Group .

Tidsramme

Cirka tre til ni måneder efter strålebehandlingen , kan du udvikle betændelse i lungerne eller radiation pneumonitis , der forårsager hoste og åndenød . Normalt denne betingelse rydder op inden for to til fire uger , efter Radiologisk Society of America .

Risici

Omkring 5 procent af patienterne lider ardannelse eller skade på lungerne , der kan forårsage livslang vejrtrækningsproblemer, mens 0,1 procent af mennesker oplever en eller anden form for skade på rygmarven , som fører til nedsat mobilitet eller nervesmerter , advarer Radiation Medical Group . Der er også en lille risiko for at udvikle andre typer af kræft som lymfom senere i livet er forbundet med at modtage strålebehandling overalt på kroppen , advarer Mayo Clinic .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------