Position: sygdoms > 4 >

levealder & slutstadiet skrumpelever

   Slutstadium skrumpelever opstår, når der er så lidt sundt levervæv venstre , at organet begynder at svigte . Levealder på dette punkt er bestemt af , hvor effektivt sygdommens vækst kan bremses

Sygdomme


Sygdomme i leveren er en kronisk tilstand , der sker langsomt over tid og er forårsaget af alkoholmisbrug eller viral hepatitis . Da betingelsen skrider frem, arvæv erstatter sunde væv , faldende leverens evne til at fungere ordentligt , i sidste ende fører til leversvigt .

Symptomer


Symptomer på leversvigt omfatte forvirring , desorientering , ekstrem søvnighed , koma og død .

Diagnose


Diagnosticering af end-stage leversygdom er bestemt af CT-scanninger og blodprøver , der evaluerer koncentrationer af visse enzymer og toksiner .

Behandling

Målet med behandlingen er ikke at helbrede , men snarere at bremse udviklingen af sygdommen . Terapeutiske muligheder omfatter kemoterapi og strålebehandlinger til langsom vækst, og smertestillende medicin og anti-kvalme medicin til at lindre symptomerne og holde patienten så behageligt som muligt .

forventede levetid

Når en person når slutstadiet skrumpelever , er hans levetid bestemmes af , hvor godt progressionen af sygdommen kan være aftaget . Ifølge den amerikanske Cancer Society , den fem- årige overlevelsesrate for mennesker med leverkræft er kun 12 % .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------