Position: sygdoms > 4 >

alternativer til mammografi

   Brystkræft udvikler sig i cellerne i brystet og er ofte diagnosticeret med undersøgelser , mammografi og andre tests . Brystkræft er langt mere udbredt hos kvinder end hos mænd . Patienter bør have deres læger undersøger usædvanlige bryst ændringer

Symptomer


Ifølge Mayo Clinic , usædvanlig bryst fortykkelse eller klumpdannelse , blodig nippel decharge og en inverteret brystvorte kan forekomme med brystkræft og skal vurderes af en læge . Ændringer i form og størrelse af brystet , hudafskalning af brystvorten og huller i brystet huden kan forekomme med denne sygdom .

mammogram


En mammografi er en x-ray af brystet , der kan anvendes til at identificere afvigelser , som kræver yderligere undersøgelser .

Ultralyd


Ultralyd bruger lydbølger til at skabe mere detaljerede billeder af brystet abnormiteter , der kan bruges i nogle tilfælde at skelne mellem et bryst tumor fra en godartet cyste .

MR

En MR-scanning , eller magnetisk resonans test , bruger radiobølger , en magnet og farvestof til at se meget nøje på det indvendige af brystet .

Biopsi

En biopsi er ofte udført på bryst celler , der mistænkes for at være maligne . En vævsprøve , ekstraheres og evalueret i et laboratorium for forekomst af kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------