Position: sygdoms > 4 >

hvad er de behandlinger af kæben kræft ?

   Kæben kræft er en type af oral cancer , der opstår i væv omkring kæben knogle . Hvis venstre ubehandlet , kæbe kræft har evnen til at metastaserer (spread ) til lymfeknuder og andre dele af kroppen . Der findes flere typer af behandling for knoglekræft , afhængigt af hvilken fase kræft er i.

kirurgisk fjernelse


En af de første behandlinger for kæbe kræft er kirurgisk fjernelse af tumor og eventuelle berørte omkringliggende væv . Dette er typisk brugt i kræft , der er i sin vorden .

lymfeknuder Fjernelse


Hvis kræften er begyndt at sprede sig til de omkringliggende lymfeknuder , kan operativ fjernelse også omfatter fjernelse af lymfeknuder . Inficerede lymfeknuder give kræft adgang til lymfesystemet , som kan sprede kræft i resten af kroppen .

stråling


Radiation kan ske alene eller sammen med andre behandlingsmetoder , såsom kirurgi . Stråling bruger ioniserende stråling , specifikt målrettet på kæben væv inficeret med kræft . Dette bruges til at dræbe kræftcellerne . Behandlingen kan ikke slippe af kræft helt , men det kan betydeligt formindske størrelsen af en tumor , der hjælper give nogle smertelindring .

Kemoterapi

Når stråling ikke virker , eller hvis kræften har spredt sig til lymfeknuder eller andet væv i kroppen , kan kemoterapi også være en mulighed . Kemoterapi bruger lægemidler , der indføres til blodbanen . Når i blodbanen de kan rejse i hele kroppen , der er målrettet hurtig -reproducerende kræftceller og dræbe dem .

Behandling Succes

Behandling succes afhænger ofte af , hvor langt langs kræft er , samt hvilken type kæben kræft . Selv om behandlingen lykkes, kan kræft stadig vende tilbage , enten i samme sted eller på andre sekundære områder af kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------