Position: sygdoms > 4 >

hvad er de behandlinger af metastaseret prostatacancer ?

   Metastaseret prostatakræft er kræft i prostata , som har spredt sig til andre områder af kroppen , såsom knogler eller andre organer . Der er mange behandlingsmuligheder for metastatisk prostatakræft , som alle fokuserer på at bremse kræft 's vækst-og lindre smerter og andre symptomer

Du skal bruge: .
Møtrik mølle
Frugtsaft.
Yoghurt.
Tørrede frugter .
Nødder.

hormonbehandling


Fordi prostata tumorer ofte er afhængige af mandlige hormoner ( testosteron ) , hormonbehandling fokuserer på at blokere testosteron i kroppen med særlige lægemidler, som kaldes anti-androgener . Læger vil bruge den medicin , enten alene eller i kombination med strålebehandling .

Strålebehandling


Med strålebehandling , brug Læger fokuseret bjælker af stråling for at forsøge at formindske tumor og reducere smerter . Selv om læger bruger sommetider implantable radioaktive frø ( kaldet brachyterapi ) til behandling af prostata cancer , er de ikke brugbare i behandlingen af metastatisk prostatacancer .

Kemoterapi


Læger vil forsøge at skrumpe væksten af kræft med lægemidler, stop væksten af kræftceller . Kemoterapi lægemidler til metastatisk prostatacancer omfatter normalt kombination " cocktails " af narkotika , såsom prednison og docetaxel .

Surgery

Selvom læger normalt ikke vil foreslå kirurgi til behandling af kræft, der har spredt sig til flere områder af kroppen , der er nogle kirurgiske procedurer, der kan hjælpe med metastatisk prostatacancer . Kirurgisk fjernelse af testiklerne vil stoppe kroppen i at producere de hormoner , der sætter tumor ; lejlighedsvis læger vil skære væk dele af svulsten til at lindre smerter eller stoppe blokering af urinrøret .

Palliativ pleje

Metastatisk prostatakræft er undertiden uhelbredelige . I disse tilfælde vil lægerne fokus på styring af en patients smerter og bidrage til at forbedre kvaliteten af livet så meget som muligt . Arbejde med psykologer eller oprette særlige tjenester gennem hospice lejlighedsvis er også en del af denne behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------