Position: sygdoms > 4 >

der først opdagede prostatakræft ?

   Prostatakræft er en førende dødsårsag for mænd . Mens behandlingsformer for sygdommen fortsat at blive bedre med hver eneste årti , har selve sygdommen sandsynligvis eksisteret siden oldtiden . Prostatakræft blev første gang beskrevet i 1500-tallet , men blev ikke identificeret , før 1800-tallet . Mange mænd er ansvarlige for at lægge fundamentet for vores moderne forståelse af prostatakræft

Hvad er prostata


Den prostata er en kirtel lige under blæren , og er kun til stede hos mænd . Kirtel bistår i produktionen af sæd .

Tidlig Henvisninger til kræft


Kræft har eksisteret siden oldtiden . De gamle egyptere skrev om forskellige former for kræft og deres behandlinger , så længe som for 5. 000 år siden .

Niccolo Massa


Manden krediteret med at skrive den første beskrivelse af prostata var den italienske anatom Niccolo Massa , i 1526 .

Andreas Vesalius

Andreas Vesalius , en berømt kunstner og forfatter , var den første til at oprette en detaljeret tegning af prostata i år 1538 . Vesalius skrev banebrydende medicinske afhandling " De humani corporis Fabrica . "

Dr. John Adams

Manden krediteret med den første identifikation af prostatakræft er den britiske kirurg John Adams , der skrev en artikel om sin opdagelse i det medicinske tidsskrift " The Lancet " i 1853 . I artiklen diskuterer Adams hans behandling af en 59 -årig mand .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------