Position: sygdoms > 4 >

dexamethason til behandling af cancer

   Under kræftbehandling , ofte læger ordinere medicin til behandling af symptomer forårsaget af kræft eller som følge af medicin anvendes til behandling af kræft . Den binyrebarkhormon stof dexamethason er en sådan medicin

Identifikation


Dexamethason er et receptpligtigt binyrebarkhormon medicin, som anvendes til behandling af kræft . Det fås i tablet , injektion , infusion og oral flydende form .

Funktion


Dexamethason virker ved at undertrykke aktiviteterne i dit immunforsvar , hvilket gør det nyttigt for at forhindre allergiske reaktioner over for kemoterapi narkotika . Dexamethason bruges også til at mindske smerter forbundet med kræft , der involverer immunsystemet organer , såsom lymfom og leukæmi . Fordi dexamethason lindrer inflammation , også læger ordinere lægemidlet til at lindre betændelse forårsaget af svulster i hjernen , rygmarven , eller knogler , rapporter American Cancer Society .

positive sideeffekter


Ifølge American Cancer Society , dexamethason årsager bivirkninger , der rent faktisk en fordel for nogle kræftpatienter . Et eksempel på dette er øget appetit , som hjælper patienter, der lider af anoreksi på grund af kemoterapi . En anden bivirkning af dexamethason er nedsat indhold af calcium i blodet , hvilket er til gavn for knoglekræft patienter, som ofte har et faretruende højt kalk i blodet .

Risici

Da dexamethason undertrykker immunsystemet , patienter, der tager lægemidlet er på en øget risiko for bakterielle og virale infektioner . Andre risici forbundet med dexamethason omfatter glaukom , elektrolytforstyrrelser , osteoporose og påbegyndelsen af type 2 -diabetes , advarer det amerikanske National Library of Medicine .

Overvejelser

Fordi dens virkninger på fostrets udvikling er ukendte , læger sjældent ordinere dexamethason til behandling af kræft symptomer hos gravide kvinder . Mayo Clinic advarer om, at det måske ikke er sikkert for dig at tage dexamethason , hvis du har en historie af aids , tilbagevendende svampeinfektioner , Strongyloides , tuberkulose , sukkersyge , diverticulitis , mavesår , glaukom , nyre-eller hjertesygdomme , forhøjet blodtryk, nyresten , lever sygdom , hypothyreoidisme , myastenia gravis , osteoporose , lupus eller psykose .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------