Position: sygdoms > 4 >

forskelle mellem endetarmskræft & hæmorider

   Ifølge National Cancer Institute endetarmskræft er den fjerde mest almindelige kræftform hos både mænd og kvinder i USA . Selv om nogle af symptomerne på rektal kræft og hæmorider kan være ens , er disse to betingelser er meget forskellige

Colorectal Cancer


. Endetarmen er de sidste mange inches af din store tarmen . Colorectal cancer opstår , når kræftceller findes i endetarmen eller tyktarmen . Du har måske bare et par celler , eller du kan have udviklet en tumor , der skaber en blokering af endetarmen . Endetarmskræft kan være meget alvorlige eller livstruende .

Hæmorider


Hæmorider opstår , når venerne , der omgiver din anus bliver hævede og betændte . De er forårsaget af belastende at flytte en skammel , graviditet , ældning eller kronisk forstoppelse og diarré . De er normalt ikke livstruende .

Symptomer


Symptomer på endetarmskræft omfatter diarré eller forstoppelse , som ikke går væk , mørke blod i afføringen , smalle afføring , gas og kramper , vægttab , træthed og opkastninger . De mest almindelige symptom på hæmorider er blod dækker din afføring , blod på toiletpapiret når du tørre , smerter, når du har afføring eller hårde klumper omkring dit anus .

Behandling

At behandle endetarmskræft , kan du blive opereret for at fjerne svulster eller beskadigede dele af tarmen , strålebehandling , kemoterapi eller en kombination af alle tre . Hæmorider er behandlet for at lindre symptomerne . Der er mange i håndkøb cremer og stikpiller , som du kan bruge til at aflaste og smerte . Hvis hæmorider er dårlige kirurgi kan blive udforsket , men er ikke almindelig .

Forebyggelse /Solution

Hold din afføring blød ved at tilføje fiber og vand til din kost . Hold ikke på din skål bevægelser i lange perioder , da dette skaber pres på endetarmen . Tage skridt til at leve en sund livsstil for at hjælpe med at forhindre kræft . Hvis du er bekymret for din risiko for hverken rektal cancer eller hæmorider se din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------