Position: sygdoms > 4 >

hvad gør psa niveauer ?

   Prostata-specifikt antigen ( PSA ) er et protein , der er produceret af prostata . Læger bruger PSA test til at måle PSA i en mand , der kunne opdage prostatakræft . Der er et par forskellige årsager til PSA til at stige

Prostata Cancer


En stigning i PSA niveauer kunne være forårsaget af . forekomst af prostatakræft . Mens normalt for mænd at have en lille smule af PSA i blodet , kan en øget mængde føre til en eventuel diagnose af prostatakræft .

Benign Prostata Udvidelsen


Benign prostata udvidelsen , som ikke er kræft , kan medføre en stigning i PSA -niveauet. Prostata vokser , hvilket medfører mere-hyppig vandladning .

Betændelse


Betændelse i prostata , også kaldet prostatitis , kan medføre en stigning i PSA -niveauet. Prostatitis er ikke kræft og er en af de mere hyppige årsager til en stigning i PSA -niveauet.

Alder

Som en mand bliver ældre , vil hans PSA niveauer også stige . Niveauer , der kan betragtes som farlige for en yngre person kunne være helt normalt for en ældre mand .

Race

Ifølge New England Journal of Medicine , de normale niveauer for en hvid mand i alderen 50 til 80 er 0-3,5 ng /ml ( nanogram per milliliter ) . Det gennemsnitlige niveau for afrikansk -amerikanske mænd i alderen 40-70 spænder 0-2 ng /ml i 40'erne helt op til 5,5 i deres 70'erne .

ejakulation Effect

ejakulation inden for de sidste 48 timer , kan forårsage en stigning i PSA -niveauet.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------