Position: sygdoms > 4 >

hvorfor mennesker med kræft taber hår ?

   Hårtab ved kemoterapi kan være den mest pinefulde bivirkning . Det er en af de eneste synlige bivirkninger og er ofte den mest frygtede . Også kendt som alopeci , hårtab er en af de mere kendte bivirkninger ved kræftbehandling

Funktion


Kræft opstår , når normale celler mutere og begynde at vokset ukontrolleret og begynde at dele sig hurtigere end de burde . Kemoterapi er brugen af narkotika til at dræbe kræftceller . Kemoterapi narkotika arbejde ved at søge ud og skadelige celler , der deler sig hurtigt .

Hårtab


Kemoterapi kan påvirke normale celler i kroppen , som delte hurtigt . Dit hår celler er følsomme over for kemoterapi , fordi de formerer sig hurtigt . Som narkotika skade og dræbe hårcellerne dit hår kan begynde at falde ud .

funktioner


Hårtab kan være forskellige for hver person og ikke altid forekommer . Hårtab afhænger af den anvendte medicin , dosering og varighed af behandlingen cyklus . Hårtab kan forekomme på ethvert tidspunkt under behandlingen. Det kan ske langsomt eller pludseligt over en kort periode . Du kan ikke miste alle dine hår og hårtab kan omfatte vipper , øjenbryn og hår på kroppen .

Recovery

Da dit hår celler er normale , de kan reparere sig selv og hårtab er normalt forbigående. Det kan tage 3-6 måneder efter du er færdig med behandling for dit hår til at vokse igen . Din nye hår kan have en anden farve eller konsistens end dit hår før behandlingen .

Forebyggelse

Der er ingen kendt forebyggelse for hårtab , men at forberede dig selv for det kan afhjælpe følelsen det kan forårsage . Nogle patienter klippe deres hår inden behandlingen for at foretage ændringen mindre dramatisk . Købe parykker eller hoved belægninger , før du har brug for dem kan du blive fortrolig og tilpas med dem, før du bruger dem i det offentlige .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------