Position: sygdoms > 4 >

hvorfor skulle du brug for en MR-scanning for prostatakræft ?

   Magnetisk resonans imaging ( MRI ) prøver er meget nyttig på mange måder , når der beskæftiger sig med prostatakræft . De kan hjælpe forudsige sandsynligheden for prostatakræft spredning eller vende tilbage til patienter , der er ved at gennemgå strålebehandling

Funktion


Magnetic resonans billeddannelse er en test , der gør billeder af organer og strukturer i kroppen med brug af magnetiske felt impulser , radiofrekvens bælgfrugter og en computer .

Hvorfor bruge en MR ?


En MR-scanning kan give forskellige oplysninger om strukturer i kroppen , samt at kunne vise problemer , der ikke kan ses med andre billeddiagnostiske metoder som x-ray , ultralyd eller computertomografi ( CT ) -scanning .

Hvad er MR-scanning af prostata ?


En MR-scanning kan afsløre en tumor på toppen af prostata , som en biopsi og andre metoder til påvisning undlader at gøre .

Fordele

MR er noninvasiv og ikke indebærer udsættelse for x-ray materialer . Det kan billedet soft- struktur væv og bækken strukturer med klarere billeder , og kan opdage og billede en bred vifte af tilstande som prostatakræft . MR kan undersøge den kemiske sammensætning af prostata og opdage unormale .

Risici

Der kan være en meget lille risiko for en mild allergisk reaktion , hvis kontrast materiale injiceres . Den lejlighed , kan nefrogen systemisk fibrose , en komplikation forårsaget af høje doser af det MRI-kontraststoffer materiale hos patienter, som har dårlig nyrefunktion , forekomme.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------