Position: sygdoms > 4 >

måder at forhindre nye hudkræft vises

   Hudkræft er en tilstand karakteriseret ved den ukontrollerede vækst af skadelige hudceller . Mens nogle former af sygdommen forekomme i fravær af sollys , er de fleste forbundet på nogen måde at være udsat for solens ultraviolette ( UV ) stråling . Der er en række metoder til rådighed for at forebygge eller mindske muligheden for at udvikle et nyt tilfælde af hudkræft

Tiltaget solen


Ifølge National Cancer Institute , er der ingen garanti måde at forhindre hudkræft opstår i alle tilfælde. Dog er visse forholdsregler generelt accepteret som forebyggende foranstaltninger. Begynd at beskytte dig selv ved at undgå udsættelse for direkte sollys i løbet af tiden sit højdepunkt styrke , cirka 10:00 til 04:00 På trods af populære forestillinger , er styrken af UV lys ikke signifikant svækket af skydække , så sørg for at bevare denne tidsplan så meget som muligt selv på overskyede dage og om vinteren . Også undgå solarier , hvis UV- lys produktion har været knyttet til præcancerøse hud vækstrater .

Solcreme


Fortsæt din forebyggelse program ved at bære beskyttende solcreme året rundt i udendørs aktiviteter . For at få det bedste resultat ved at bruge et produkt, der har en solbeskyttelsesfaktor ( SPF ) på mindst 15 , og anvende det til alle dine eksponeret hud , herunder almindeligt overset steder som spidsen af ørerne og ryggen på dine hænder . Mayo Clinic anbefaler, at solcreme 20 til 30 minutter før udsætte dig selv for sollys , og derefter genanbringelsen det groft hver anden time . Du vil også nødt til at genanvende solcreme , hvis du motionerer eller bade . Vær opmærksom på , at solcreme ikke kan filtrere alle skadelige UV- lys , og vil ikke beskytte dig mod stråling i forbindelse med den form for hudkræft, som kaldes melanom .

Beskyttelsesbeklædning


Føj til din beskyttelse ved at bære tøj, som krisecentre din hud fra solen . Du kan få de bedste resultater fra mørkt tøj , der dækker dine ben og arme , samt en hat , der beskytter dit hoved , ansigt og hals . Iført solbriller , der blokerer UV-lys vil øge din beskyttelse endnu mere .

Sporing hudforandringer

Du kan også hjælpe med at forhindre hudkræft ved at spore tilstanden af din hud , og af alle usædvanlige ændringer i din læge . Tegn til at søge omfatte nye vækster, samt ændringer i eksisterende modermærker , bump modermærker eller fregner . Sørg for at tjekke hele din krop , herunder områder , der ikke modtager jævnligt solen såsom din lyske . Brug spejle til at kontrollere de steder, du kan ikke nemt se .

Overvågning Medicin

Visse recept og nonprescription medicin kan øge din følsomhed over for sollys , og dermed øge din hudkræft risici . Eksempler kan nævnes steroide anti-inflammatoriske ( NSAID ) lægemidler, acne medicin isotretinoin ( Roaccutan ) og visse antibiotika , prævention produkter og medicin til diabetes og højt blodtryk . Konsultere din læge for at lære de potentielle risici for din medicin .

Hud Eksamen

Som en ekstra forebyggende foranstaltning , se en læge for regelmæssig hud undersøgelser . Dette er især vigtigt, hvis du er over 40 år , eller har kendt en stor risiko for at udvikle hudkræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------