Position: sygdoms > 4 >

Forskellen mellem småcellet & store celle kræft

   Kræft , der optræder første gang i lungerne kaldes " primær lungekræft . " Der er flere forskellige typer af primær lungekræft , og de er opdelt i to kategorier : . småcellet og ikke- småcellet

Kategorier


Kræftceller er kategoriseret efter den måde, de ser under et mikroskop , den måde de opfører sig , og den måde de reagerer på behandlingen .

Småcellet Kræft


Omkring en femtedel af lungekræft er små celle , en fast- voksende type . Cellerne er små , ovale og har en stor kerne . De kan hurtigt spredes til andre dele af kroppen , hvilket gør kemoterapi den foretrukne behandling . Et andet navn for småcellet kræft er " havre celle . " Det er næsten altid forårsaget af rygning .

Ikke-småcellet kræft


Ikke-småcellet kræft er en mere almindelig type lungekræft . Denne kategori er opdelt yderligere i planocellulært karcinom , store celle karcinom og adenokarcinom .

Store Cell Carcinoma

Stor celle karcinom er en form for ikke-småcellet lungekræft , som ser rundt og unormalt store under et mikroskop . Det er også en hurtigt voksende form . Behandling valg omfatter stråling , kirurgi og /eller kemoterapi , afhængigt af placeringen af kræft , og hvor langt det er nået .

Private husholdningers Ikke- småcellet

Når ikke- små celler er uudviklet , kan de udifferentierede , Hvilket betyder, typen er ukendt . Dette påvirker ikke behandling beslutninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------