Position: sygdoms > 4 >

Whipple operation for bugspytkirtlen vækst

   Den Whipple Procedure , ellers kendt som en pancreaticoduodenectomy , indebærer kirurgisk fjernelse af en del af eller hele bugspytkirtlen, tolvfingertarmen , galdeblæren og en del af eller hele galdegang . Det anses for en af de eneste kirurgiske procedurer, der kan lejlighedsvis standse spredningen af pancreas eller andre fordøjelsessystem maligniteter

Historie


. Den Whipple proceduren blev opkaldt efter amerikansk kirurg Allan OLDFATHER Whipple , der først udført operationer i 1935 . Siden da er det blevet en almindelig kirurgisk indgreb for dem diagnosticeret med pancreas maligniteter og hvis tumorer har endnu ikke metastaseret .

Funktion


Forudsat at metastaser af svulsten endnu ikke har fundet sted , funktion Whipple proceduren er til effektivt at bremse spredningen af pancreas malignitet .

Teorier /Spekulation


Størrelse af væksten på bugspytkirtlen ofte dikterer overlevelseschancerne for dem, der gennemgår Whipple operation . For tumorer større end 2,5 cm , metastaser rum efter Whipple procedurer er omtrent 42 procent .

Risici

Nogle risici ved Whipple , omfatter infektion i en del af galdegang eller kirurgiske site , negativ reaktion på den anvendte anæstesi og mest almindeligt, diabetes .

Berømte Slips

To personer Gennemgik skuespiller Patrick Swayze og college professor Randy Pausch den Whipple operation for deres respektive diagnoser af kræft i bugspytkirtlen. Professor Pausch undergik hans operation i 2006, og Swayze havde sit operation udført i 2008.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------