Position: sygdoms > 4 >

aspirin behandling for tyktarmskræft

   Nylige kliniske forsøg har vist, at brugen af aspirin mindsker risikoen for at udvikle tyktarmskræft . Men disse undersøgelser viste også , at patienter skal bruge aspirin for en længere periode for den forebyggende fordele mod tyktarmskræft kan træde i kraft

Effekter


Ifølge en undersøgelse i Journal of National Cancer Institute , aspirin mindsker risikoen for at udvikle kolorektal adenomer med 17 procent . I rapporten viste også, at brugen af aspirin mindsker risikoen for at udvikle avancerede læsioner med 28 procent .

Fordele


Aspirin har vist til at nedbringe forekomsten af kolorektal cancer i UK populationer , ifølge en undersøgelse fra 2007 i The Lancet . Interessant , er reduktionen kun observeret hos patienter med tidligere aspirin brug for mindst 10 år . Tilsvarende data fra Sverige viser , at brugerne af aspirin har en 28 til 37 procent lavere sats af kolorektal cancer , i forhold til den almindelige befolkning .

funktioner


The Journal of National Cancer Institute Rapporten siger også virkningerne af aspirin om tyktarmskræft synes at være relateret til cyclooxygenase -2 ( COX -2 ) pathway . Aspirin bruger væsentligt reducerer risikoen for tyktarms-og endetarmskræft , som udtrykker COX -2 , mens det har ingen effekt på dem, der ikke udtrykker COX -2 .

Overvejelser

I øjeblikket er den mest effektive måde at forhindre tyktarmskræft er med regelmæssig screening via koloskopi . Dette kan reducere tyktarmskræft risikoen op til 67 procent , rapporterede den amerikanske mave Association i 2009 . Dog koloskopi er en dyr og invasiv procedure . På den anden side er aspirin forholdsvis billige i forhold til koloskopi og andre screening modaliteter. Derfor kan aspirin tilbyde en enkel og omkostningseffektivt alternativ for tyktarmskræft forebyggelse . Vær opmærksom på , at bivirkninger af aspirin kan omfatte indre blødning , diarré , svimmelhed , svær eller vedvarende mavesmerter og opkastning .

Ekspert Insight

Når de kombineres med statiner , som er lægemidler, der anvendes til at sænke kolesterol i blodet , den forebyggende effekt af aspirin mod tyktarmskræft er betydeligt forbedret . En undersøgelse offentliggjort i 2007 i International Journal of Cancer fandt , at brugen af både statin og aspirin stykker forekomsten af tyktarmskræft med næsten to tredjedele i fem år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------