Position: sygdoms > 4 >

gode effekter af tamoxifen

   Tamoxifen er en terapeutisk agent, som ofte bruges til at behandle og forebygge brystkræft . Tamoxifen anvendes også til at lindre symptomerne på bipolar lidelse og til behandling af barnløshed

Effekter om brystkræft


Siden 1980'erne , tamoxifen . har været anvendt som en kemoterapi agent for den tidlige fase brystkræft og metastatisk brystkræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er tamoxifen særlig effektiv mod østrogen-receptor-positive tumorer , fordi den blokerer aktiviteter af østrogen , en kvindelig hormon . Østrogen fremmer væksten af brystkræft . Anvendelse af tamoxifen nedsætter risikoen for brystkræft recidiv med 50 procent .

I 1998 godkendte den amerikanske Food and Drug Administration ( FDA ) anvendelse af tamoxifen som en chemopreventive agent for kvinder, der ikke har udviklet bryst kræft , men har en fem-års risiko for brystkræft er højere end 1,66 procent . Kræftens Bekæmpelse oplyser, at en række kliniske forsøg har vist, at tamoxifen brug nedsætter risikoen for at udvikle brystkræft i høj-risiko patienter med 40 til 50 procent .

andre positive effekter


Tamoxifen kan bruges til at inducere ægløsning . Ifølge Women 's Health Resource , omkring to tredjedele af kvinder, der tager tamoxifen i fertilitetsbehandling vil få ægløsning . Deres chancer for at blive gravid vil blive forbedret med 30 til 35 procent .

Tamoxifen fører til et fald i risikoen for osteoporotiske frakturer . Ved et universitet i Manitoba undersøgelse rapporteret i " Journal of Clinical Oncology " på 10 november 2008 , fandt Andrew L. Cooke og kolleger , at brugen af tamoxifen var forbundet med en 32 procent reduktion i den samlede osteoporotisk fraktur risiko og en 53 procent reduktion i hoftebrud .

Tamoxifen er også brugt til at behandle mani symptomer hos patienter med bipolar lidelse .

Betydning


For kvinder i USA , levetid risiko for at udvikle brystkræft er 13 procent . Hvert år er der mindst 200. 000 nye tilfælde af brystkræft . Brug af tamoxifen har potentialet til at reducere forekomsten af brystkræft .

Cost

En måneds forsyning af tamoxifen koster omkring 100 dollar .

Cost-benefit-analyse

Tamoxifen -behandling er ikke meget højt cost- effektive med hensyn til forventede levetid . En analyse af forskere ved University of California-Davis rapporteret i 1 september 2006 , udgave af tidsskriftet " Cancer " viste , at der for hvert år af livet sparet landsdækkende med tamoxifen brug , koster det mere end $ 1,3 mio. Dette skyldes, at selv om tamoxifen reducerer forekomsten af brystkræft , ikke alle brystkræft er fatale . Fyrre til 50 procent af brystkræft opdages på fase I , som har en fem-års overlevelse på 95 til 98 procent , ifølge American Cancer Society .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------