Position: sygdoms > 4 >

renalcellecarcinom diagnose & behandling

   Renalcellecarcinom er den mest almindelige form for nyrekræft . Tidlig diagnose og behandling af nyrekræft forbedrer chancerne for at overleve , så det er vigtigt at se de tegn og symptomer på denne sygdom

Betydning .


Når diagnosticeret i fase I , den 5- årige overlevelsesrate for nyrekræft er 96 procent , ifølge American Cancer Society . Den 5- årige overlevelsesrate falder til kun 23 procent , hvis afsløring ikke forekomme indtil stadium IV af sygdommen .

Skilte Symptomer


The Mayo Clinic forlydender om, at træthed , vægttab , periodisk feber , blod i urinen og rygsmerter under ribbenene er tegn og symptomer på nyrekræft .

Diagnose


Under en fysisk undersøgelse , kan lægen være i stand til at føle en abdominal masse . Ved at bruge billeddannelse tests som PET scanninger , scanninger CT , MR og ultralyd , nyrekræft kan ofte diagnosticeres uden at udføre en biopsi . Billeddiagnostik undersøgelser kan afsløre tumorer og hjælpe lægerne afgøre, om kræften har spredt sig til andre dele af kroppen . Blodprøver afgøre , om nyrekræft har forårsaget blodmangel eller højt calcium i blodet .

Behandlinger

Nephron-besparende kirurgi fjerner tumor og forlader nyrevæv intakt . Nephrectomistatus er fjernelse af hele nyren . Hvis operation ikke er mulig, kan Cryoablation eller embolisering anvendes . Cryoablation er en fastfrysning af kræftceller , der får cellerne til at dø . Embolisering blokerer blodtilførslen til tumoren , fratager tumor af næringsstoffer . Biologiske og målrettede lægemiddelbehandlinger behandling af recidiverende nyrekræft .

Komplikationer

Kirurgisk behandling skaber risiko for blødning eller infektion . Cryoablation og embolisering både forårsage smerte på behandlingsstedet . Medicinsk behandling kan resultere i kvalme , opkastning , vægttab og tab af appetit .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------