Position: sygdoms > 4 >

stråle kræftbehandling

   Mange kræft behandlinger har bivirkninger , som er skadelige for andre sunde dele af kroppen . Ekstern strålebehandling terapi er en procedure til at ødelægge kræftceller uden at skade omkringliggende raske væv

Identifikation


Beam behandling for kræft behandlinger sender høj . energi røntgenstråler til tumorer i kroppen til at ødelægge kræftceller . Den mekanisme , der genererer x-stråler kaldes en lineær accelerator .

Funktion


Beam terapi behandler flere forskellige typer af kræft , herunder bryst-, tyktarms- , hoved og hals -, lunge- , prostata og hjerne .

funktioner


Der er flere mennesker involveret i behandlingen af en patient med stråle -behandling . En stråling onkolog , stråling fysiker , dosimetrist og stråling terapeut arbejder sammen for at bestemme den rette kombination af behandlinger , den korrekte dosis af terapi og til korrekt administrere behandlingen .

Tidsramme

Ifølge Radiologisk Society of North America , Varigheden af behandlingen varierer fra patient til patient . Det afhænger af metoden til at levere behandling samt dosis . Behandlingen gives normalt en gang om dagen , fem dage om ugen , og kan variere fra to til ni uger.

Fordele

Beam terapi er smertefri for kræftpatienter . Den lineære accelerator kan producere en mærkelig lugt under behandlingen , og nogle patienter se en farvet lys . Intet andet ud over det sædvanlige sted under behandlingen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------