Position: sygdoms > 4 >

tegn og symptomer på brystkræft spredt sig til knoglerne

   Kræft er en sygdom , der kan starte i en del af kroppen og flytte til en anden . Primær brystkræft stammer i brystet , kræft i nogen del af kroppen, der udvikles, når at brystkræft har spredt sig , kaldes metastatisk brystkræft . Kræft spreder sig ved at cellerne bryde væk fra den primære tumor , der føres ind i blodbanen og rejser til andre dele af kroppen . Ifølge National Cancer Institute , er knoglerne fælles steder for brystkræft til at sprede .

Smerter


Smerte er det mest almindelige symptom på brystkræft , der har spredt sig til knoglerne . De berørte ben kan få meget ømme og forårsage problemer med at få til at sove eller bevæge sig rundt. Smerter er forårsaget af en tumor vokser på knoglen . Dette bevirker, at knoglerne bliver svage , hvilket gør frakturer mere sandsynligt . Et brud kan forekomme med så lidt traumer som bare at stå alt for lang eller ved hjælp af de berørte ben for meget . Når en knogle bliver meget svag og pauser , kaldes det en patologisk fraktur . Ifølge Cancer Research UK , er der måder at behandle knogler svækket af metastatisk brystkræft , herunder kirurgi og strålebehandling . Kirurgi og strålebehandling anvendes også til at behandle en knogle , der allerede er brækket .

ekstrem træthed og svaghed


Et andet tegn på, at brystkræft har spredt sig til knoglerne er ekstrem træthed og svaghed . Dette skyldes en tilstand kaldet hypercalcæmi som opstår, når knoglerne er berørt af kræft frigivelse ekstra calcium i blodbanen . Hvis venstre ubehandlet , hypercalcæmi i sidste ende kan føre til koma og død , og andre symptomer kan forekomme , såsom passerer en masse urin , dehydrering , muskelkramper og uregelmæssig hjerterytme . Passer , personlighedsændringer , hallucinationer og ukoordinerede muskelbevægelser er også tegn på alvorlig hypercalcæmi , da calcium påvirker hjernen og rygmarven .

andre symptomer


En generel følelse af træthed og kvalme kan betyde metastaser . Også kan en patient har en nedsat appetit , føler forstoppelse , mister interessen for visse ting og føler sig forvirrede . Det er vigtigt at forstå dog, at ikke alle ondt og smerte følte er et tegn på metastatisk brystkræft i knoglerne . Muskler og knogler brænder for mange forskellige andre årsager end kræft , f. eks aggressiv motion eller bivirkninger af andre kræft behandlinger. Også kan andre sygdomme , såsom influenza eller en kold , øge den generelle ømhed og smerter i kroppen , samt øger træthed og falde appetit . Hvis der er nogen bekymring for, at brystkræft har spredt sig til knoglerne , er det bestemt rimeligt at have en læge køre test .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------