Position: sygdoms > 4 >

tegn og symptomer på livmoder og livmoderhalskræft

   abnorm cellevækst i den menneskelige krop forårsager kræft . Både livmoder og livmoderhalskræft findes i det reproduktive system af kvinder og er kendt som gynækologisk kræft . Livmoderkræft opstår i livmoderen , en pæreformet organ , hvor fosteret udvikler sig under graviditeten . Livmoderhalskræft opstår i livmoderhalsen , som er den smalle ende af livmoderen tilsluttet vagina . Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , er livmoderkræft den fjerde mest almindelige kræftform hos kvinder .

livmoderkræft Symptomer


Nogen forekomst af abnorm vaginal blødning kan være tegn på livmoderhalskræft . Dette omfatter PMB , udvidet menstruation , blødning mellem menstruationer , og blødning efter seksuel aktivitet . Dette kan være ledsaget af underlivssmerter eller en følelse af tunghed i livmoderen området . Det er vigtigt at huske på , at unormal blødning og bækkensmerter kan være et tegn på et andet problem , og skal diagnosticeres af en medicinsk uddannet person.

Livmoderhalskræft Symptomer


Tegn og symptomer på livmoderhalskræft er generelt ikke-eksisterende i de tidlige stadier . Abnorm blødning fra skeden eller udtømning måtte blive stede som sygdommen skrider frem . Dette omfatter blødning mellem menstruationer samt blødning under eller efter samleje . Bækkensmerter og ubehag eller smerter under samleje kan også være til stede . Fordi der er ingen symptomer i de tidlige stadier af denne sygdom , er det vigtigt at have regelmæssige helbredsundersøgelser udføres , hvis du er seksuelt aktive . Livmoderhalskræft er for det meste skyldes en seksuelt overført virus kaldet human papillomavirus ( HPV ) .

livmoderkræft Risikofaktorer


Der er i øjeblikket ingen måde at vide, om en kvinde vil udvikle livmoderkræft , men ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , er der flere faktorer, der kan påvirke udviklingen af denne sygdom . Dette omfatter fedme , kvinder 50 år eller ældre , brugen af medicin Tamoxifen eller østrogen , oplever mindre end fem menstruation i et år før overgangsalderen , og svært at blive gravid .

Livmoderhalskræft Risikofaktorer

Visse faktorer i en kvindes liv kan forudsige en højere risiko for livmoderhalskræft , herunder et stort antal seksuelle partnere , der deltager i seksuel aktivitet i en tidlig alder , et svækket immunforsvar , og cigaretrygning . Også , pådrage sig seksuelt overførte sygdomme som klamydia , hiv /aids , gonor¨¦ eller syfilis øger chancerne for at pådrage sig HPV , som kan forårsage livmoderhalskræft . Regelmæssige undersøgelser kan indikere tilstedeværelsen af HPV og afgøre , om livmoderhalskræft er til stede . Det er vigtigt at huske på, at nogle kvinder kan have HPV til stede , men ikke udvikler livmoderhalskræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------