Position: hotel888 > 4 >

almindelige & ualmindelige symptomer på brystkræft

   Brystkræft er den næsthyppigste kræft diagnosticeret hos kvinder i USA , ifølge Mayo Clinic . Brystkræft kan forekomme hos mænd også. Ud over bryst selv-eksamener og mammografi , i erkendelse almindelige og ualmindelige symptomer på brystkræft kan hjælpe med tidlig påvisning , hvilket fører til bedre overlevelse . Symptomer, der kan være forårsaget af brystkræft kan skyldes andre faktorer så godt, så de ikke nødvendigvis ensbetydende med, at en person har kræft . Nogen oplever symptomer , som kunne være tegn på brystkræft bør se en læge .

Breast ændringer


En af de mest almindelige symptomer på brystkræft er en knude eller knude i brystet , der føles anderledes end det omgivende væv . Nogle kvinder har naturligvis tykkere områder brystvæv , hvilket er grunden til månedlige selv undersøgelser er vigtige . Kontrol af brysterne på månedsbasis kan hjælpe patienterne med at afgøre, om der er nogen klumper , der synes usædvanligt . Klumper kan være svært at føle , fordi de kan bevæge sig når der trykkes på , som en marmor i en pose gelé . Klumper kan også vises i armhulen . Selvom klumper og interne cyster er normalt ikke stor nok til at kunne ses på ydersiden , kan en mærkbar forandring i størrelse eller form af brystet være tegn på brystkræft og skal evalueres af en medicinsk uddannet person.

hudforandringer


Ændringer i huden på og omkring brystet , kan være tegn på brystkræft hos nogle mennesker . Huden omkring brystet og brystvorten kan forekomme og føle usædvanligt tyk og opsvulmet . Brystet huden kan smilehul eller synes udstenede-ligesom huden af en orange-hvis kræft er til stede . I nogle tilfælde kan huden være øm og smertefuld . Unormale huden på brystet ændringer, der ikke løser sig selv inden for et par dage bør kontrolleres af en læge for at udelukke brystkræft .

Nippel ændringer


Brystkræft kan forårsage brystvorte ændringer samt ændringer i brystvæv selv . Inverteret brystvorte kan være tegn på brystkræft . Brystvorten kan være usædvanligt hævede , smertefulde eller bud i nogle tilfælde . Enhver nippel decharge bør vurderes af en læge . Nippel decharge kan vises tydeligt , mælkeagtige eller blodig . Brystvorten kan også blive vist rødt eller føles varmt , men ikke ondt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------