Position: hotel888 > 4 >

c - celle hyperplasi og nodulær sygdom i skjoldbruskkirtlen

   C-celle hyperplasi og knolde skjoldbruskkirtlen sygdom tilsammen tyder tilstedeværelsen af medullært kræft i skjoldbruskkirtlen . Hormonet Foundation viser denne form for thyreoidea malignitet er ualmindeligt , der kun omfatter omkring 5 procent af tilfældene

Knuder


Knuder i skjoldbruskkirtlen celler at klumpe sig sammen i den kirtel kaldes knuder og foreslå forekomst af nodulær sygdom i skjoldbruskkirtlen . Cedars-Sinai Health System siger kun omkring 5 procent af knuder blive til kræft .

C-celle hyperplasi


C-celle hyperplasi er en præ-malign fase af medullært kræft i skjoldbruskkirtlen , en af de mindre almindelige former for thyreoidea karcinom . En læsion resultater på grund af ophobning af en unormal antallet af normale celler i kirtlen .

Identifikation


C-celle hyperplasi muterer på en anden måde end andre potentielle kræftformer . " Det skyldes ikke den thyreoideaceller selv , men snarere fra den specialiserede u00BB C-celler u00AB , der er i mellem thyreoideaceller , "siger New York Skjoldbruskkirtel Center of Columbia University . Disse celler producerer et stof kaldet calcitonin .

Diagnose

Calcitonin er afgørende at påvise tilstedeværelsen af C-celle hyperplasi og medullær kræft i skjoldbruskkirtlen . " Plasma calcitonin er et følsomt markør for calcitonin-secernerende C-celle sygdom , og rutine calcitonin beslutsomhed hos patienter med skjoldbruskkirtlen knuder tilladelser tidlig diagnose , " ifølge en undersøgelse fra 2007 blev offentliggjort i The Journal of Clinical Endokrinologi Metabolisme .

Prognose

medullær thyreoideacancer er typisk ikke diagnosticeret tidligt nok til at forhindre en spredning til andre områder af kroppen . Dette resulterer i en højere dødelighed end i andre tilfælde af skjoldbruskkirtelkræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------