Position: hotel888 > 4 >

er mammografi forebyggende ?

   En mammogram er processen med at bruge en X-ray til at visualisere og til at undersøge bryster for malignt-eller kræft-tumorer . Screening via mammografi ikke forhindrer brystkræft , men det kan potentielt reducere brystkræft-relateret dødelighed på grund af tidlig opsporing

Effekter


mammografi alene muligt tidlig opdagelse af brystkræft . I den forstand har mammografi ingen forebyggende effekt mod sygdommen . Dog kan tidlig påvisning føre til tidlig behandling af brystkræft .

Ifølge American Cancer Society , der er opdaget hos patienter med brystkræft ved mammografi i de tidlige stadier har en 90 til 95 procent helbrede sats . På den anden side , diagnosticerede patienter med brystkræft på sent ( f. eks trin IV ) har lav overlevelsesrate. For eksempel er det fem- årige overlevelsesrate for patienter diagnosticeret med Stage IV brystkræft 20 procent , ifølge overvågning, epidemiologi og slutresultater ( SEER ) databasen .

Fordele


Årlig screening af mammogram har potentialet til at reducere brystkræftdødeligheden med 40 til 50 procent , ifølge American Cancer Society .

Overvejelser


En undersøgelse offentliggjort i " Cancer Epidemiology , Biomarkers Forebyggelse " angiver radiologiske bryst tæthed , et mål for , hvordan hvide bryster vises på en mammografi , er en stærk risikofaktor for brystkræft .

Ekspert Insight

USMedicine. com rapporteret i november 2009 , at USA Forebyggende Services Task Force , eller USPSTF , anbefalede interval mellem to på hinanden følgende mammografi at være to år i stedet for en , som var dets tidligere anbefaling . Det USPSTF hævdede , at toårige mammografi screening giver tilsvarende sundhedsmæssige fordele i forhold til den årlige mammografi .

Overholdelse

Omkring 70 procent af amerikanske kvinder i overensstemmelse med screening af mammografier , ifølge American Cancer Society .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------