Position: hotel888 > 4 >

granit bordplader & kræft

   Granit bordplader i køkkener og badeværelser er æstetisk tiltalende og et hjem forbedring, der kan øge markedsværdien . Men de er også en mulig bidragyder til øget radon i dit hjem

Fakta


De fleste natursten og jord materiale indeholder små mængder af uran . Som uran naturligt nedbrydes i vand , klipper og jord det producerer et radioaktivt , farveløs , lugtfri , smagløs gas kaldet radon . Radon er den hyppigste årsag til lungekræft i ikke-rygere . Det kan også forårsage andre kræftformer samt fosterskader .

Research


" Baseret på eksisterende undersøgelser , er de fleste typer af granit , der anvendes i bordplader og andre aspekter af boligbyggeri , som ikke typisk kendt for at være store bidragydere af stråling og radon i den gennemsnitlige hjem , " bemærker det amerikanske Environmental Protection Agency .

Betydning


Ifølge det amerikanske Environmental Protection Agency , "Det er muligt for enhver granit prøve at indeholde varierende koncentrationer af uran og andre naturligt forekommende radioaktive grundstoffer . Disse elementer kan udsende stråling og producere af radon . "

Tests

Radon testkit er tilgængelige på isenkræmmere og kan bruges til at teste niveauet for radioaktive udledning kommer fra din granit bordplade. Radon aflæsninger på eller over fire picocuries ( en mængde enhed til måling af radioaktive nuklid ) pr liter betragtes faretruende højt, men dog lavere niveauer kombineret med udvidet eksponering for radon kan også føre til kræft .

Tip

Ventilation kan bidrage til at reducere radonniveauet i dit hjem .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------