Position: hotel888 > 4 >

risiko for tyktarmskræft i forbindelse med brystkræft

   The American Cancer Society , at tyktarmskræft er en af de førende årsager til kræft-dødsfald i USA . Selv om der ikke er nogen enkelt årsag til tyktarmskræft , en familiær og personlig historie af brystkræft ses som en risikofaktor

Stastics


Ifølge MDAnderson. org , en i 19 amerikanere vil blive diagnosticeret med tyktarmskræft i deres liv , med en samlet risiko på 5,4 procent . I modsætning til andre former for kræft , påvirker det mænd og kvinder lige .

Colon Cancer og Breast Cancer


Ifølge National Institutes of Health , en personlig historie af brystkræft kommandoer højere tyktarmskræft risici . Også er visse genetiske sygdomme , såsom Peutz-Jeghers syndrom relateret til tyktarmen og brystkræft risici .

Peutz-Jeghers Syndrom


Det er en arvelig genetisk syndrom , der forårsager mutation i et gen på kromosom 19 , også kendt som STK11 , der er kendt som en tumor suppressor gen . Denne betingelse er også ansvarlig for dannelsen af skadelige BRCA1 og BRCA2 , som kan være arvelige .

Forklaring

Arve skadelige BRCA1 eller BRCA2 øger risikoen for at udvikle brystkræft i en tidlig alder , før overgangsalderen. Kvinder med skadelige BRCA1 mutationer blev fundet at have en øget risiko for også at udvikle andre former for kræft, herunder tyktarmskræft .

Forsigtig

Den Cancer Forebyggelse Koalitionen og mad og vand Watch har advaret offentligheden om mælk fra køer injiceret med rekombinant bovin væksthormon ( rbGH ) . Det øger insulin-lignende vækstfaktor ( IGF -1 ) i mælk , hvilket er en risikofaktor for bryst-og tyktarmskræft .

Forebyggelse

Den bedste måde at bestemme farerne ved tyktarmskræft i forbindelse med brystkræft er gennem genetiske test for BRCA1 og BRCA2 mutationer i et blod protein analyse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------