Position: hotel888 > 4 >

tegn og symptomer på ende -stage tyktarmskræft

   Ifølge University of Maryland Medical Center , er tyktarmskræft den anden mest almindeligt diagnosticeret kræft i amerikanske mænd og kvinder . Tumorer i colon ( tyktarmen ) vokser langsomt og har kun få symptomer , så de er svære at opdage , indtil de har bredt sig i eller vokset til en mærkbar størrelse . Slutstadium tyktarmskræft har tre vigtigste symptomer .

Træthed og svaghed


Mest kolon kræft bløder ifølge Merck Manual of Medical Information . Afhængigt af placeringen af tumorer , kan dog blodet ikke være mærkbar , men skjult blødning ( " okkult " blødning ) vil stadig påvirke kroppen . Svaghed fra blodtab er en primær symptom på okkult blødning , som er af generel træthed og mangel på evne til at udøve . University of Maryland rapporter om, at andre symptomer forbundet med blodtab , såsom anæmi , kortåndethed eller en racing hjerterytme , kan forekomme så godt.

fordøjelsessymptomer


Forstoppelse , diarré og smerter kan indikere tilstedeværelsen af tyktarmen kræft , ifølge University of Maryland Medical Center . Hvordan og hvornår symptomer afhænger af tumor placering . Merck Manual hedder det, at en tumor i venstre side af tyktarmen vil forårsage smerte og blokering tidligere , fordi den venstre side har en mindre diameter og afføring er semisolid i denne del af tyktarmen . Højre side tumorer kan vokse uopdagede indtil de er store nok til en læge til at føle sig gennem bugvæggen , mest fordi den højre side af tyktarmen har en større diameter og skammel er flydende, når det bevæger sig igennem i højre side .

Mærkbar blødning


Slut-scene tyktarmskræft vil bløde mærkbart , hvilket blod-stribet afføring , ifølge Merck Manual . Kolon kræft , der opstår i de sidste 6 inches af tyktarmen vil medføre endetarmen til at bløde i løbet af en afføring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------