Position: hotel888 > 4 >

tegn og symptomer på scenen iv tyktarmskræft

   Den grundlæggende årsag til tyktarmskræft er klumper af ikke-kræftceller , kaldet polypper , som i sidste ende vende maligne og spredes til andre organer . Tyktarmskræft ofte manifesterer få symptomer og er notorisk vanskelig at opdage . selvom sygdommen er meget helbredes i sin vorden , har de fleste patienter udviklet sig til fremskredne stadier af kræft i tyktarmen , før de begynder at opleve nogen tegn på sygdommen

afføring Problemer


Personer med stadium IV tyktarmskræft ofte oplever unormale afføring , enten i form af forstoppelse eller diarré . Et andet fællestræk symptom er følelsen af, at ikke alt det affald er blevet tømt efter afføring . Smerter i nærheden af endetarmen er også muligt , men ikke almindeligt.

Ændringer i Taburet


Ændringer i konsistens eller farve af afføring er ikke ualmindeligt , som er blod i afføringen eller blødning i endetarmen . Tegn på trin IV tyktarmskræft omfatte afføring , som er dækket med slim , usædvanlig mørk eller sort , eller afføring , der er smallere end normalt for patienten .

Svaghed


Colon kræftsvulster kan forårsage kroniske indre blødninger , hvilket nedsætter rød blodtal og gør patienten anæmiske , hvilket resulterer i træthed , svaghed , bleg hud og hjertebanken .

Vægttab

Når polypper vokse og fordelt på hele tyktarmen , kan de reducere syge appetit og forårsage utilsigtet vægttab .

mavesmerter eller kvalme

Alvorlige lavere mavesmerter , der fortsætter i flere uger er en karakteristisk tegn på fremskreden tyktarmskræft . Smerten kan være fra gas , eller det kan være uforklarlig . Underlivet kan synligt hævet, og der kan være en eller flere klumper fundet ved berøring .

Gulsot

Stage IV coloncancer ofte breder sig til leveren , hvilket kan forårsage gulsot ( gulning af huden ) og abdominal smerter , da leverfunktion er kompromitteret. Usædvanligt lys afføring er en anden tegn på, at tyktarmskræft har spredt sig til leveren.

uforklarlig feber

En feber uden tilsyneladende bakteriel eller viral infektion er en potentiel symptom på tyktarmskræft , som immunsystemet forsøger at dræbe sygdom . Sammen med feber ofte kommer andre symptomer på at have kræft i kroppen , normalt trombose , eller blodpropper .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------