Position: hotel888 > 4 >

T - celle lymfom prognose

   T-celle lymfom stammer i T-lymfocytter --- en type hvide blodlegemer . Det er en form på Non-Hodgkin 's lymfom ( NHL ) . Prognose vil afhænge af mange faktorer , herunder stadium af sygdommen og patientens alder

Overvejelser


Flere typer af T-celle lymfom eksistere, og statistikker er kun tilgængelige for NHL . Din læge vil tage mange ting i betragtning ved fastsættelsen prognose , som omfatter den type af T-celle lymfom patienten har , og mange andre faktorer .

God prognostiske faktorer


Visse faktorer forbedre udsigterne for at overleve T-celle lymfom . De omfatter være under 60 , der har stadium en eller to cancer , lymfeknude engagement, er ikke-eksisterende eller begrænset til en node , en god PS ( performance status ) , der angiver evnen til at udføre daglige aktiviteter , og en normal grad af LDH , en serum , hvis koncentrationen viser , hvor hurtigt en svulst vokser .

Dårlig prognostiske faktorer


Visse faktorer resultere i en dårligere prognose . Disse omfatter at være over 60 år , der har stadium tre eller fire kræft , der har mere end én lymfe involveret node , dårlig PS og et højt LDH .

overlevelsesrater

Læger bruge disse prognostiske faktorer for at tilbyde en prognose . Dårlig prognostiske faktorer har hver en værdi af et point. Dem i den laveste gruppe ( en eller ingen faktorer ) har en fem-års overlevelse på 75 procent , mens de i den højeste risikogruppe ( fire eller fem faktorer ) havde en fem-års overlevelse på kun 30 procent .

follikulær Lymfom

Hvis T-celle lymfom påvirker hårsækkene , indikerer det en meget langsommere voksende kræft , og derfor de ovennævnte kriterier ikke finder anvendelse . Faktorer, der fører til en dårligere prognose i så fald omfatte være over 60 år , der har stadium tre eller fire kræft , blod hæmoglobin niveauer under 12 g /dl og forhøjet LDH . Den fem- årige overlevelsesrate for et eller ingen faktorer er 91 procent , for to faktorer 78 procent , og for tre eller flere faktorer er det 53 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------