Position: hotel888 > 4 >

hvad der forårsager høj psa tæller ?

   Generelt en høj PSA optælling viser prostatakræft , men der er andre grunde til, at mænd kan have et højt niveau af Prostata Specifikt Antigen , en type protein, der findes i sæd . En øget mængde i blodet er grund til bekymring

forstørret prostata


Benign prostatahyperplasi ( BPH ) er den medicinske betegnelse for en noncancerous tilstand, der forårsager en udvidelse af prostata og en forhøjelse af PSA niveauer . Betingelsen er mere almindelig hos ældre mænd .

Inflammation


Prostatis er en bakteriel infektion , som forårsager betændelse i prostata . Lægerne kan behandle denne tilstand med antibiotika . Denne infektion kan også hæve PSA tæller .

Følsomhed


Prostata biopsier og digital rektal eksamen ( Dres ) er kendt for at øge PSA niveauer falsk . En DRE er normalt udføres i forbindelse med en PSA evaluering . For at undgå skævvridning af resultaterne , læger normalt trække blod til PSA-test , før der forestår rektal eksamen .

Særlige Typer af anstrengelse

Begge rider på en cykel og have sex har vist sig at øge PSA tæller . Studier ved Johns Hopkins University har konkluderet, at det ikke er nødvendigt at afstå fra enten aktivitet før testen , men du skal have en idé om, hvornår du sidst udførte dem , hvis din test resultater er høje .

Alder /Race

Som mænd alder , deres PSA niveauer har en tendens til at stige naturligt . Også , afrikansk-amerikanere har en tendens til at have højere niveauer end andre mænd .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------