Position: hotel888 > 4 >

hvad der kan forårsage høj psa resultater ?

   Prostatakræft er en almindelig lidelse hos mænd , kun overgået af hudkræft . PSA-test , som ser efter tegn på prostatakræft , anbefales normalt hos mænd alderen 40 til 75 . I sidste ende , skal beslutningen om hvornår man vil have en PSA-test bestemmes med hjælp fra en læge

Betydning


PSA står for prostata-specifikt antigen . Det er et protein produceret af maligne og noncancerous celler , der også hjælper sæd flydende . Selv om det er OK for en vis mængde PSA for at være i blodet , forhøjede niveauer anledning til bekymring over tilstedeværelsen af kræft .

Standarder


De fleste læger mener en PSA- niveau under 4,0 ng /ml ( nanogram per milliliter ) som normalt . Alt mellem 4 og 10 giver dig en en ud af fire chance for at få kræft . En test resultatet af mere end 10 giver en 67 procent chance for , i henhold til American Cancer Society .

Overvejelser


Forhøjede PSA niveauer kan også være fra godartet forstørret prostata eller fra en prostata -infektion . PSA niveauer har en tendens til at øges med alderen så godt. Du kan endda få en midlertidig stigning i PSA fra ridning en cykel . Disse betingelser kan låne sig til falsk positive testresultater . Ifølge cancer. gov , de fleste mænd , der har forhøjet PSA niveauer tendens til ikke at have kræft .

Race

Black mænd har en større chance for at registrere højere niveauer og udvikling af prostatakræft . Hvorfor det er så ikke umiddelbart forstås af medicinske kredse .

Controversy

PSA- testen er stadig betragtes som meget kontroversiel især fordi det er stadig ikke afgørende , om testen faktisk redder liv . National Cancer Institute er på udkig efter måder at forbedre testen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------