Position: hotel888 > 4 >

hvad er total PSA-test ?

   Ifølge labtests. org den samlede PSA-test anbefales , hvis prostatakræft faktisk er diagnosticeret . Denne test kan føre effektivt tilsyn din behandlingsplan og opdage gentagelser af kræft , når behandlingen er afsluttet . Det kan også bruges til at screene mænd med eller uden symptomer

Betydning


Protein Specifikt Antigen ( PSA ) er et protein , der er produceret i prostata . Selv om det er okay for nogle af dette protein at lure i sæd , er det beløb, der påvises i blod , der er årsag til kræft bekymring .

Test


Under en total PSA-test en læge tager en blodprøve og sender den til et laboratorium , hvor PSA -niveau måles .

Niveauer


Enhver niveau under 4,0 ng /ml ( nanogram per milliliter ) betragtes som en normal PSA -niveau . Alt mellem 4 og 10 udgør en 1 ud af 4 chance for at få kræft . Alt over 10 giver dig en 50/50 chance .

Andre indikatorer

Ud med oplysninger om forekomsten af kræft , er der andre grunde til, at en mands PSA -niveau kan være forhøjet . Naturlig aldring , tilstedeværelse af betændelse eller infektion i prostata og endda køre en cykel kan midlertidigt løfte PSA niveauer .

Advarsler

Ifølge mayoclinic. com falske positiver er almindelige . Kun omkring 1 ud af 4 mænd, der har en positiv PSA-test ender med kræft .

Kombineret Forebyggelse

FDA har godkendt brugen af det samlede PSA-test i forbindelse med en digital rektal eksamen ( DRE ) , som måder at hjælpe med at opdage prostatakræft hos mænd over 50 år . Uanset om du skal få disse undersøgelser tidligere afhænger af din race ( African American mænd har tendens til at udvikle prostatakræft lettere ) , arvelige links til sygdommen og samråd med din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------