Position: hotel888 > 4 >

typer af AML

   Akut myeloid leukæmi ( AML ) er en kræftform i knoglemarven . Ifølge National Institutes of Health , er AML mere udbredt hos mænd og mennesker omkring 65 år . Det er klassificeret under otte undertyper

Slavisk leukæmi


Slavisk leukæmi ( M0 ) opstår , når knoglemarven producerer for store mængder af leukæmi celler, der kaldes " eksplosioner ", som er så umodne , at det er svært at skelne mellem om de virkelig er AML-celler .

Akut Myeloblastic leukæmi


I akut myeloblastic leukæmi ( M1 ) , der er store mængder af umodne " blaster " , men der er også et par modne celler .

Akut Myeloblastic leukæmi


I akut myeloblastic leukæmi med modning ( M2 ) , der er nogle umodne " blaster "og nogle modne celler som godt.

akut promyelocyt leukæmi

I akut promyelocyt leukæmi ( M3 ) , er de normale blodceller erstattes af atypiske promyelocytter . APL kan forårsage alvorlige blødninger .

Akut Myelomonocytic leukæmi

I akut myelomonocytic leukæmi ( M4 ) , der er en stor mængde infektionsbekæmpende celler, der kaldes monocytter og Myelocyter .

M5 , M6 og M7

I akut monocytic leukæmi ( M5 ) , der er store mængder af monocytter og monoblasts i blodet . Akut erythroblastic leukæmi ( M6 ) er en komplikation af Myelodysplasi , der forårsager overproduktion af primal røde blodlegemer . Ved akut megakaryoblastic leukæmi ( M7 ) knoglemarven producerer store mængder af megakaryocyte celler , som udvikler sig til blodplader .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------