Position: hotel888 > 4 >

hvad er bivirkningerne ved en mammografi ?

   En mammogram er en type af diagnostiske test , som bruger radioaktive energi til at tage billeder af det indvendige strukturer i din brystvæv at lede efter eventuelle afvigelser . Selvom ofte effektiv til at finde brystkræft , udgør mammografi en lille risiko for bivirkninger

Under proceduren


Under en mammografi , en x-ray tekniker benytter en særlig platform til at komprimere dit bryst . Selv om dette ikke nogen skade på din brystvæv , kan du opleve ubehag fra trykket , forklarer Radiologisk Society of North America .

Risici


mammografi udsætter din krop for radioaktiv energi , og det udgør en lille risiko for bivirkninger . Blandt de mulige negative reaktioner fra eksponering for radioaktiv energi fald i antallet af blodceller , opkastning , diarré , hudreaktioner samt en lille stigning i risikoen for at udvikle kræft senere i livet , forklarer Virtual Medical Center .

Forebyggelse


Den føderale regering placerer retningslinjer om mængden af stråling , at kvinder kan blive udsat for under mammografi , som holder niveauet af stråling lavt og gør bivirkninger usandsynligt , forklarer Radiologisk Society of North America .

Graviditet

Fordi mammografi administrere stråling tæt på bækken , læger sjældent ordinere testen for kvinder , der er gravide med henblik på at forhindre eventuelle skader på fostret , rapporterer Radiologisk Society of North America .

Ekspert Insight

Samlet Mayo Clinic rapporter om, at eventuelle bivirkninger af mammografi er meget minimal og udgør langt mindre risiko end at forlade en bryst tumor udiagnosticerede .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------