Position: hotel888 > 4 >

hvad er en høj psa resultat ?

   Den mandlige prostata producerer et særligt protein kaldet protein antigen , som kan indikere sygdom i en person, såsom en svulst . Men fra 2010 , læger er stadig diskuterer, hvad PSA -niveau ville blive betragtet som for høj

Overvejelser


Ifølge National Cancer Institute , normal PSA niveauer varierer fra person til person-hvad ville være normalt for en person ville være høje for en anden . Således skal en læge afveje testresultat mod en patients andre faktorer , såsom sygehistorie og alder .

Identifikation


For et stykke tid , forskerne fandt en PSA- niveau over 4,0 nanogram per milliliter blod som unormalt høj under nogen omstændigheder. Viste imidlertid, en 2004 New England Journal of Medicine undersøgelse, der en PSA-niveau på 4,0 nanogram per milliliter sidestilles med en 15,2 procent chance for prostatakræft , med kun 2 procent af patienter, der har de mest farlige form for prostatakræft .

Funktion


PSA niveauer ikke bekræfte eksistensen af prostatakræft , men de er nyttige for at hjælpe en læge diagnosticere det . Gentagne tests , der viser stigende PSA niveauer er et symptom på prostatakræft fremme . Andre tests , såsom en rektal eksamen , der er behov for en mere solid diagnose .

Betydning

Læger nu lighedstegn mellem visse PSA niveauer med en sandsynlighed for kræft . Et niveau på 4 til 10 nanogram per milliliter indikerer en 20 til 30 procent chance for prostatakræft . Noget fra 10 til 20 nanogram per milliliter indikerer en 75 til 90 procent chance , og alt over 20 nanogram per milliliter viser en 90 procent eller bedre chance .

Alder

PSA niveauer har en tendens til at øge som mænd bliver ældre . Således vil en normal PSA- ratio for en 60- årig mand overvejes meget høj for en 40- årig mand . Visse lægemidler , såsom finasterid , kan kunstigt skære PSA niveauer i halve, mens nogle procedurer på prostata , såsom en biopsi , øge PSA niveauer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------