Position: hotel888 > 4 >

myelodysplastisk syndrom med 5q

   Myelodysplastisk syndrom er en gruppe af beslægtede sygdomme i knoglemarven , hvilket resulterer i produktionen af utilstrækkeligt antal blodlegemer . En af årsagerne til den betingelse mangler genetisk materiale på den lange arm ( den " q " arm ) af kromosom fem i visse knoglemarvsceller . Dette kaldes ofte kromosom 5q syndrom , eller blot 5q syndrom

MDS


myelodysplastisk syndrom eller MDS resultater fra DNA-skader i knoglemarven , hvor blodceller fremstilles . Den femte kromosom indeholder instruktioner afgørende for produktionen af den normale røde og hvide blodlegemer . Når disse instruktioner er tabt , kan kroppen ikke producere nye blodceller med en hastighed der er nødvendige til normal funktion . Fordi røde og hvide blodlegemer udføre meget forskellige jobs , vil deres mangel føre til forskellige problemer .

røde blodlegemer


Røde blodlegemer transporterer ilt hele blodet , der leverer det for de forskellige organer og væv i kroppen . En mangel på røde blodlegemer kaldes anæmi og forårsager træthed , bleghed , åndenød , og indlæringsvanskeligheder . I tilfælde af MDS , hvor anæmi er kronisk , kan lægerne behandle det med blodtransfusioner . Da kroppen ikke kan producere nok røde blodlegemer , skal de bringes ind udefra .

Leukopeni


Et lavt antal hvide blodlegemer kaldes leukopeni . Hvide blodlegemer udføre mange livsvigtige funktioner i kroppens immunsystem , og en utilstrækkelig mængde af dem kan være et alvorligt problem . Leukopeni kan påvirke patienter på forskellige måder , afhængigt af hvilken specifik type hvide blodlegemer er mangelfuld . I tilfælde af MDS , sygdomsbekæmpende celler er ikke til stede i tilstrækkeligt antal, og en øget risiko for infektion resultater .

andre farer

MDS kan også føre til trombocytopeni , en utilstrækkelig blodplader , de strukturer i blod er ansvarlig for størkne . Dette kan føre til endnu mindre nedskæringer true den Lidende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Omkring 40 procent af patienterne med MDS , vil også udvikle akut myeloid leukæmi , en ondartet tilstand i knoglemarven . I AML , producerer blodlegemer i kroppen aldrig modne til at udføre deres funktioner , så en oprustning sker , kvælning blodet med ubrugelige celler .

Årsager

Den nøjagtige årsager til de kromosomskader , der fører til MDS er ikke helt kendt, men flere medvirkende faktorer er blevet identificeret. Kemikalier såsom benzen , insekticider og andre anlæg giftstoffer , måske endda en virus , kan være ansvarlig . Der kan være en genetisk disposition til MDS så godt. Patienter, som gennemgår kemoterapi for cancer kan udvikle MDS skyldes de skadelige virkninger af stråling , der anvendes i processen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------