Position: hotel888 > 4 >

oplysninger om et grad 4 glioblastoma

   Glioblastoma er en form for astrocytoma , en ondartet tumor som følge af nerveceller kaldet astrocytter . Glioblastomas er i sagens natur betragtes som klasse fire , da de er den hurtigst voksende type astrocytoma . Behandling fokuserer på at forlænge livet i stedet for at opnå en kur

Symptomer


Ifølge American Cancer Society retningslinjer , kan symptomer på glioblastom omfatter hovedpine , kvalme eller personlighedsændringer . Disse generelle symptomer er ofte et resultat af pres som følge af den voksende tumor .

Diagnose


Glioblastomas er diagnosticeret gennem en kombination af billeddiagnostik undersøgelser og biopsi , eller væv stikprøver. National Cancer Institute bemærker , at magnetisk resonans scanninger er de mest effektive i at finde tumorer , som derefter biopsi at bestemme type og aggressivitet af kræft .

Behandling


American Cancer Society rammebestemmelserne standard behandling for glioblastoma består af kirurgisk fjernelse så meget af tumor som muligt , efterfulgt af strålebehandling og kemoterapi . Andre behandlinger beskæftige sig med symptomer forårsaget af sygdommen , så som antikonvulsiva at kontrollere krampeanfald , og kortikosteroider at reducere hævelser .

Prognose

Undersøgelser af overlevelse på lang sigt satser viser , at prognosen for glioblastomas er typisk ringe. Mens aggressive kirurgi efterfulgt af stråling og kemoterapi kan opnå remission , de fleste tumorer opstår igen inden for et års behandling . Undersøgelser , som det American Cancer Society og National Institutes of Health viser, at kun halvdelen af patienter med diagnosen glioblastom lever længere end et år efter diagnosen .

Risikofaktorer

Risikofaktorer for glioblastomas omfatter stråling og visse genetiske sygdomme . Ifølge den amerikanske Cancer Society , har miljø- og livsstilsfaktorer såsom mobiltelefon brug , udsættelse for elektromagnetiske felter , og aspartam ( en sukker erstatning ) anvendelse er blevet foreslået som potentielle risikofaktorer , men klare forbindelser mellem disse og hjerne kræft er ikke påvist .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------