Position: hotel888 > 4 >

behandling efter mastektomi

   At have en mastektomi er en fælles behandlingsmulighed for brystkræftpatienter . Efter operationen kan flere behandlingsmuligheder hjælpe dræbe de resterende cancerceller , hvis det har spredt sig , eller forhindre kræft i at vende tilbage

Hvad er en mastektomi ?


En mastektomi er en kirurgisk procedure , hvor alle i brystvævet fjernes . Der er to typer af mastectomies , enkel og radikale . En simpel mastektomi fjerner alle de brystvævet , mens en radikal mastektomi fjerner også en muskel i brystvæggen .

Kemoterapi


Kemoterapi indebærer brug af narkotika til at dræbe kræftceller . Kemo kan ske efter en mastektomi , hvis kræften har spredt sig til andre dele af kroppen . Bivirkninger af kemo omfatter hårtab , kvalme , opkastning og feber .

stråling


Radiation bruger high- powered bjælker til at ødelægge kræftceller . Indimellem kan lægerne for stråling efter en mastektomi , hvis der var en stor tumor eller kræften havde spredt sig til huden eller brystvorten . Bivirkninger omfatter træthed og udslæt over det berørte område .

hormonbehandling

Hormonbehandling bruges mod kræft, der er følsomme over for hormoner . Medicin enten blokere hormoner fra knyttet til de kræft eller stoppe produktionen af hormoner . Denne behandling forebygger kræft fra at vende tilbage . Bivirkninger varierer , men kan omfatte fælles og muskelsmerter , og seksuelle bivirkninger .

rekonstruktionskirurgi

Mastektomi patienter ofte gennemgå rekonstruktiv brystkræftoperation at genoprette formen på brysterne. Brystrekonstruktion kan gøres ved hjælp af implantater eller ved at dyrke væv fra et andet område af kroppen, og flytte den til brystet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------