Position: hotel888 > 4 >

hvad er kræft markører i en blodprøve ?

   Tilstedeværelsen af visse stoffer i blodet kan angive, at du måske har visse kræftformer , men det er ikke altid tilfældet . Læger bruger også disse markører til at vurdere andre ting i forbindelse med kræft . Statens Institut for Cancer og American Cancer Society tilbyde retningslinjer vedrørende kræft markører i blodprøver

tumormarkører


Tumor markører er stoffer , der kan form som en følge af kræft eller er normalt findes i blodet , men på et højt niveau . De har tendens til proteiner . Kræft kan producere dem eller din krop kan producere markører som reaktion på kræft .

Diagnose


Mens visse kræftformer producerer eller ophøje visse stoffer i blodet , kan dette alene ikke afgøre, om du har kræft . Ikke-kræftceller samt betingelser og andre sygdomme end kræft kan producere lignende resultater . Ikke alle med en bestemt type kræft vil have markører . Du typisk kræve, at andre prøver at bekræfte en diagnose . Tumormarkører kan også bestemme det sted, den primære kræft , når den er diagnosticeret på et fremskredent stadium .

Behandling


Læger test blod tumormarkører til at bestemme den mest hensigtsmæssige behandling og for at vurdere effekten af din nuværende behandling . Hvis de markører gå ned behandlinger arbejder ; hvis de stiger , vil han overveje andre muligheder

Prognose

Tumor markører kan angive aggressivitet af svulsten-det vil sige hvor hurtigt det kan spredes. Dette kan hjælpe med prognosen .

Tilbagevendende Cancer

Hvis du går i remission , skal du regelmæssigt testning for at se , om din kræft er kommet tilbage . Tumormarkør test til dette formål gælder typisk for kræft i tyktarmen , endetarmen , prostata , lever , æggestokke og nogle kimcelle kræftformer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------