Position: hotel888 > 4 >

interne strålingssikkerhed

   Patienter med kræft kan behandles med strålebehandling, kirurgi og kemoterapi . Strålebehandling kan gives eksternt eller internt , men uanset , skal der træffes foranstaltninger , når en patient given intern radioaktiv implantater

Room Fordeling


Patienter, der er til at modtage interne stråling implantater er tildelt en privat værelse med eget badeværelse . Dette sker for at mindske risikoen for eksponering af andre patienter , besøgende og personale for stråling fra patientens implantater .

Restriktioner


Børn yngre end 16 år og gravide kvinder ikke lov til at besøge patienter, der modtager intern stråling implantater med henblik på at forebygge fosterskader hos fostre og cellulære skader i voksealderen .

Tidsramme


Medicinsk ansatte omsorg for en patient med indre stråling implantater , samt patientens besøgende opfordres til at bruge så lidt tid som muligt med de enkelte . Dette er gjort for at begrænse den tid de er udsat for det radioaktive implantat .

Afstand

Jo tættere en person er at radioaktivt materiale , jo større chance, hun vil blive påvirket af stråling . Derfor er medicinsk personale og besøgende frarådes at opholde for tæt på en patient med indre stråling implantater .

dosimeter

Alle medicinsk personale pleje for en patient med radioaktivt implantater skal bære en radioaktiv badge eller dosimeter på deres tøj , før ind i patientens værelse . Emblemet overvåger , hvor meget stråling disse personer udsættes for for at undgå overeksponering .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------