Position: hotel888 > 4 >

ernæring til lav HGB fra kemo behandlinger

   En lav hæmoglobin ( Hgb ) niveau som følge af et reduceret antal røde blodlegemer er en bivirkning af kemoterapi , der kan gøre dig meget træt . Opretholde en god kostvaner , mens hæmoglobin er lav , vil bidrage til at forhindre sundhedsmæssige komplikationer

Betydning


kræftlægemidler kan skade knoglemarven , hvilket resulterer i mindre produktion af røde blodlegemer og hæmoglobin , stoffet i celler, der transporterer ilt rundt i hele kroppen . Når hæmoglobin er lav , din krop arbejder hårdere for at få ilt til kroppens organer og væv , oplyser Mayo Clinic .

Effects


Anæmi er en betingelse , at resultaterne fra lavt hæmoglobinniveau . En almindelig bivirkning af anæmi er træthed , som er ekstrem træthed , der kan gøre det vanskeligt at gøre dagligdags aktiviteter , herunder forberedelse og spise måltider .

Solution


Kom korrekte mængder af protein , energi , vitaminer og mineraler via kosten hjælper med at holde din styrke , genopbygge kroppens væv og forebygge infektioner . At spise godt gør det også nemmere at tolerere kemoterapi .

Eating Tips

Spis små , hyppige måltider for at øge indtaget , når du mangler en appetit , foreslår National Cancer Institute . Vælg ernæringsrelaterede tætte fødevarer , såsom æg , nødder smørfedt og ost , til at give sunde mængder af energi og protein i mindre portioner . Spørg familie og venner til at hjælpe med tilberedning af måltider , således at middagen tid ikke er anstrengende.

Andre Behandling

Du kan få medicin til at opbygge din røde blodlegemer og hæmoglobin . God ernæring hjælper lindre symptomer forårsaget af lav tæller, og fortsætter med at gavne dig , når behandlingen ophører .

Advarsel

Anæmi forårsaget af kemoterapi er ikke ernæring induceret . Tager jern piller eller andre kosttilskud , vil ikke øge din lavt hæmoglobinniveau og kan være farlig . Tal med din læge om behandlingsmuligheder.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------