Position: hotel888 > 4 >

hvad er en PET-scanning til lymfeknuder ?

   En PET -scanning , eller positronemissionstomografi , er ofte anvendes til identifikation af visse kræftformer . Mens der er mange scanninger til rådighed for læger , PET scanninger er ofte mere præcise til at identificere kræftformer , som de kan opdage , hvilken slags aktivitet finder sted inden for en tumor celler og afgøre, om det er godartet eller ondartet . PET scanninger er især nyttige ved vurderingen af lymfeknuder og i behandlingen af lymfomer , både primære og sekundære

Funktion


En PET -scanning er ofte anvendes til identifikation af kræft tumorer . PET scanninger adskiller sig fra andre scanninger , som f. eks X-stråler , da de ikke tager billeder af svulsten , men i stedet en PET- scanning analyser celle aktivitet og diagnoser kræftformer er baseret på den høje aktivitet inden for en kræft celle . En læge vil bestille en PET- scanning til at analysere lymfeknuder , hvis et eller flere knudepunkter er under mistanke for at være kræft .

Forberedelse


En PET -scanning er normalt udføres på en ambulant basis. Det er en ret simpel procedure , fra patientens perspektiv , og det eneste krav er at afholde sig fra at spise eller drikke i 6 timer inden tidspunktet for den planlagte scanning .

Process


Patienten får en injektion af radioaktivt glukose , også kendt som FDG . Dette tager 45 minutter at distribuere i hele kroppen , det vil blive absorberet internt , enten af organ eller væv blev undersøgt ( i dette tilfælde , lymfeknuderne eller knuder ) og vil give de nødvendige oplysninger for radiologen at fortolke scanningen . Efter den radioaktive glukose gives tid til at distribuere , patienten tømmer sin blære . Den efterfølgende PET -scanning tager cirka 30 til 60 minutter .

Ekspert Insight

Da PET scanningen er udført som en ambulant basis , at patienten er normalt fri til at vende hjem efter den er færdig . PET -scanning patienter bør drikke rigeligt med væske hele resten af dagen for at hjælpe flush det radioaktive glukose fra kroppen .

Resultater

Efter gennemgang af en radiolog , PET -scanning Resultaterne er generelt sendes til patientens egen læge , eller den læge, der beordrede scanningen , inden for 48 timer. Det er bedst at for patienten at følge op med sin læge at få en rettidig betænkning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------