Position: hotel888 > 4 >

hvordan man kan styre ardannelse efter en lumpektomi

  Bryst-bevare kirurgi for brystkræft , også kaldet en lumpektomi , kan bevare det meste af brystvæv af en kvinde, hvis individuelle kræftdiagnose forudsiger omtrent samme overlevelsesraten om hun gennemgår en komplet mastektomi eller mindre invasiv kirurgi . Selv med en lumpektomi , kan en ar form i kirurgiske område . Med omhyggelig pleje af såret sikre fuldstændig heling , kan det kosmetiske resultat af arret forbedres over tid

Du skal bruge: .
Mild sæbe
Vand .
Gaze sårbandager .
Papirstrimmel .


1 .
Vask dine hænder , hver gang du tjekker , kjole eller håndtere din lumpectomy såret .
2 .

Rens såret dagligt som anvist af din læge med mild sæbe og varmt vand . Kjole såret , indtil det heler med gaze og papir tape . Deltag fysioterapi under den efterfølgende operation periode som anvist af din læge til at genvinde følelsen og brug af arm og underarm område nær lumpectomy . Omsorg for alle afløb er placeret i lymfeknuderne området ifølge kirurgisk team 's anvisninger. Indberette ethvert tegn på infektion med din læge straks .

3 .
Spis mange sunde fødevarer daglig herunder frugt , grøntsager og hele korn kulhydrater at fremme healing og kroppens styrke .

4 .
Påfør hud- creme eller salve som ønsket , efter at såret er helet til at forbedre udseendet og fornemmelsen af arret , der er tilbage .

gode råd og advarsler • Tal med din læge om en mulig plastikkirurgi at medvirke til genopbygningen de berørte brystet eller at reducere de upåvirkede brystet at hjælpe det passer den anden , selv om du har en lumpektomi i stedet for en mastektomi .
 • Selv om de fleste ar fade med tiden , en stor keloid , eller mørk rejst ar , kan dannes i nogle mennesker . Medicinsk eller plastikkirurgi behandlingen kan medvirke til at reducere forekomsten af keloider og andre tykke ar .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------