Position: hotel888 > 4 >

senfølger af bestråling

   Opfindelsen af X-ray og fremkomsten af strålebehandling til behandling af kræft er både vigtige bidrag til den moderne verdens sundhed arsenal . Imidlertid er stråling ikke altid bruges til gode , og selv når det sker, kan resultatet blive til skade . Første virkninger af stråling er lette at identificere , men sent effekter er vigtigt at forstå så godt.

Historie


Udnyttelsen af stråling til brug terapeutisk , diagnostisk eller præventiv var en medicinsk milepæl . Mere end 100 år siden opdagede forskere ioniserende stråling og siden da har arbejdet for at lære mere om dets fordele og negative konsekvenser for . Som Dr. Barrie Lambert , forfatter til " Hvor sikker er sikker : Radiation Kontroverser Forklaret , " påpeger , har den igangværende forskning om virkningerne af eksponering for stråling afsløret nye oplysninger om passende niveauer inden for de sidste 20 år , og tidligere forskning alvorligt undervurderet magt stråling og dens skadelige egenskaber . For eksempel , at Lambert stater i 1920'erne radium blev betragtet som et nyttigt mineral , der helbredt mange mindre lidelser såsom ondt i maven . Denne alvorlige misforståelse af radium ført til mange dødsfald og høje niveauer af stråling forgiftning hos forbrugerne . Sådan er karakteren af videnskab, der konstant forskning og analyse altid er nødvendig.

Kræftfremkaldende


leukæmi og andre kræftformer er en veldokumenteret sent sigt effekt af stråling . Ifølge RadiationAnswers. org , en hjemmeside vedligeholdes af Health Physics Society , kan leukæmi vises så tidligt som to år, eller så længe som 30 år efter bestrålingen . Andre kræftformer har en mindst 10 år før opdagelse og en potentiel levetid risikofaktor . Risikoen for at pådrage sig kræft afhænger af dosis af stråling . En person uden eksponering for stråling har en 1 2,4 chance for at få kræft , og en person, der er udsat for 1 rem eller 100SV , den effektive dosis svarer til stråling , har de samme odds . Når dosis øges til 100 rem (10. 000 SV ) , at odds er 1 ud af 1,7 for kræft . De vigtigste variable i øgede risiko er niveauet for stråling .

genetiske virkninger


En udbredt tro på , at eksponering for stråling i gonaderne kan passere genetiske defekter på børn er langt fra virkeligheden . Ifølge HealthCastle. com , er et par mere tilbøjelige til at ikke være i stand til at forestille sig efter stråling end at have en unormal barn . Chancen for bestråling , der påvirker gener for barnet er meget minimal . Genetiske virkninger er en sekundær bekymring , når man sammenligner med den langt større risiko for at pådrage sig kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------