Position: hotel888 > 4 >

Hvad er fordelene af dexamethason under kemoterapi behandling for lungekræft ?

   Lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald i USA , ifølge National Institutes of Health . Kemoterapi er en typisk behandling til bekæmpelse af lungekræft , men bivirkningerne er nogle gange så farlige for patienten som selve sygdommen . Dexamethason er ordineret til kræftpatienter til at afhjælpe bivirkninger

Fordele


Fordelene af dexamethason til patienter med lungecancer kan bl. a. hjælpe med kvalme og opkastning fra kemoterapi behandling , øge appetitten , og reducere hævelse og inflammation .

Funktion


Dexamethason tilhører en klasse af lægemidler kaldet glukokortikosteroider . Disse stoffer er menneskeskabte versioner af naturlige hormoner, der produceres af binyrerne , som reducerer inflammation og synes at ændre immunsystem svar .

Typer


dexamethason kan tages som en pille , flydende , med IV , eller som øjendråber eller en hud lotion . Metoden afhænger af patientens behov og tilstand .

Kombination

Nogle gange dexamethason er foreskrevet i sammenhæng med andre lægemidler til bedre resultater . En sådan kombination er dexamethason med nabilone , som en undersøgelse offentliggjort i 1987 American Journal of Clinical Oncology fundet, var en positiv behandlingsmulighed for patienter med lungekræft med kemoterapi .

Advarsel

Dexamethason kan give bivirkninger såsom søvnløshed , væskeophobning , muskelsvaghed , højere risiko for infektion , dårlig sårheling , halsbrand , forhøjet blodsukker og irritabilitet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------