Position: hotel888 > 4 >

farerne ved mammografi

   mammogrammer er et diagnostisk redskab, der bruges af læger at afgøre, om en kvinde har brystkræft . Under en mammografi , er brysterne komprimerede og scannet for at konstatere ændringer i deres sammensætning . Selvom mammografi kan være et nyttigt redskab til at diagnosticere brystkræft , de er ikke ufejlbarlige eller uden risici .

stråling


Hver gang du får en mammografi udsætter du dig selv for en lille dosis af stråling . Disse små mængder udgør en meget lille risiko individuelt, men i løbet af et helt liv , de kan tilføre op . Men , er ifølge Mayo Clinic , er risikoen for bivirkninger af stråling opvejes af de farer, der mangler et brystkræft diagnose .

falske positive


En falsk positivt opstår , når en test viser, at du har brystkræft , når du faktisk ikke . Mayo Clinic advarer om, at nogle gange mammografi kan resultere i en læge mistanke brystkræft , når en sådan sygdom er til stede . Ifølge den amerikanske College of Physicians , er der en 10 procent chance for en falsk positiv , hver gang en mammografi udføres . Over en 10- årig periode er der en 50 procent chance for , at mindst én falsk positiv vil forekomme .

Falsk Ekskluderede


En falsk negativ opstår , når testen vurderer, at du ikke har brystkræft , når du rent faktisk smittet . Ifølge vidneudsagn over for USA's Kongres af Richard D. Klausner , MD , kan mammografi faktisk glip op til 25 procent af brystkræft tilfælde hos kvinder under 50 år og 10 til 15 procent hos kvinder 50 år og ældre . Følgelig Mayo Clinic anbefaler, at du fortsætte diagnostiske tests , hvis du bemærker en ændring i dit bryst for at sikre, at du ikke har kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------