Position: hotel888 > 4 >

psykosociale konsekvenser af en mastektomi

   Kvinder diagnosticeret med brystkræft kan have til at overveje en mastektomi som en af deres behandlingsmuligheder. Ud over den udfordring at håndtere en kræftdiagnose , og brystkræftoperation de skal derefter stå over for en række psykosociale problemer

Definition


En mastektomi er en kirurgisk procedure, der kræver fjernelse af en kvindes bryst , når kræften opdages . Nogle kvinder vælger at få en mastektomi inden detekteringen , hvis de har en genetisk historie af brystkræft , og frygter, at det vil ske .

Selvbillede


En kvindes bryster er tæt forbundet med hendes kropsbillede eller selvbillede . Regina Kriss , en adfærd videnskab forsker ved Stanford University beskriver en kvindes bryst som " en vigtig del af din kerne eksistens som en kvinde . "

Seksualitet


Intimitet er en kilde til angst efter en mastektomi . Frygt for afvisning kan ske . Ms Kriss forklarer " Dine bryster er et symbol på din kvindelighed , dit ønsket , din evne til at lokke . "

Gentagelse

Meyerowitz , en kræftforsker , som er beskrevet kvindernes bekymringer gentagelse som et almindeligt problem . " For mange kvinder , ville alle ondt og smerte udløser frygt og ængstelse potentielle gentagelser. "

Psykologisk

Psykologisk forandringer kan opstå efter en mastektomi . Meyerowitz identificeret " søvnløshed , tilbagevendende mareridt , tab af appetit , og vanskeligheder at vende tilbage til almindeligt husholdningsaffald, aktiviteter og arbejde , og manglende evne til at koncentrere sig " som fælles oplevelser .

Overvejelser

Der er flere faktorer , der påvirker de psykosociale konsekvenser af en mastektomi . En stærk støtte netværk , kærlige intime forhold , og ordentlig lægehjælp er betydelige . Hvis depression , dårlig kropsbevidsthed , eller problemer med seksualitet stadig fortsatte problemer , der søger yderligere psykologisk støtte kan hjælpe .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------