Position: hotel888 > 4 >

stadier af brystkræft

   Mest brystkræft er en form for carcinom ( kræft i epitelceller , hvilken linie væv i kroppen ) , der starter i enten kanalerne , der fører mælk til brystvorten (det mest almindelige ) eller i den lobules , hvor mælken i sig selv er produceret i henhold til Medline Plus . At hjælpe med at diagnosticere og behandle brystkræft ( og andre kræftformer ) , er progression af sygdommen opdeles i faser .

For at fastslå den fase af en kræft , læger bruger et system kaldet TNM , ifølge BreastCancer. org og American Cancer Society . I dette system , " T " står for størrelsen af tumoren , " N " står for , om eller ej lymfeknuder er angrebet , og " M " står for metastaser .

Stage 0


Stage 0 brystkræft er også kendt som duktalt eller luftrør og ekstralobulære carcinoma in situ ( DCIS eller LCIS ) , i henhold til Medline Plus og BreastCancer. org . Det kaldes " in situ " ( latin for " på plads " ), fordi det ikke er flyttet ( spredt ) til områder uden for , hvor det startede , af samme grund er disse kræftformer også kaldet non-invasive .

Stage I


Fase I brystkræft er invasiv , fordi det har flyttet til et andet område af væv . Ifølge BreastCancer. org , er en invasiv brystkræft fase I, hvis svulsten er 2 centimeter eller derunder , og hvis der ikke er glandel- involvering ( kræften har ikke spredt sig til lymfeknuderne ) .

Fase II


Fase II brystkræft er opdelt i to etaper , IIA og IIB . I fase II A, er der ingen kræft fundet i brystet , men kræftceller findes i den nærliggende lymfeknuder ( under armen ) , eller der er en tumor 2 centimeter eller mindre , som har spredt sig til lymfeknuder . Interinstitutionelle aftale også en tumor størrelse mellem 2 og 5 cm i brystet , men det har ikke spredt sig til lymfeknuderne .

I fase IIB , en tumor er mellem 2 og 5 centimeter og har spredt sig til lymfeknuder eller er større end 5 cm , men har ikke spredt sig til lymfeknuder , ifølge BreastCancer. org .

Stage III

Trin III brystkræft er brudt ind i tre yderligere faser . I trin IIIA , kan der ikke være nogen kræft findes i brystet , men der er kræftceller i klumpet arm lymfeknuder og måske i lymfeknuderne af brystbenet . IIIA omfatter også tumorer , der kan være større eller mindre end 5 cm , som har spredt sig til sammenklumpning arm lymfeknuder .

I stadie IIIB , kan en tumor være nogen , hvis det har spredt sig til brystvæg eller bryst hud og har spredt sig til sammenklumpning arm lymfeknuder eller lymfeknuder omkring brystbenet . Inflammatorisk ( forårsager betændelse ) brystkræft er iscenesat på IIIB eller højere .

I brystkræft stadium IIIC , kan der måske ikke være tegn på kræft i brystet , men hvis det er til stede kan det være en størrelse og vil have spredt sig til brystvæg eller huden i brystet samt lymfeknuder omkring kravebenet eller lymfeknuder i arm og brystbenet , ifølge BreastCancer . org .

Stage IV

Den sidste etape af brystkræft er trin IV . Dette sker , når kræften har spredt sig til andre dele af kroppen , såsom ben , hjernen , leveren eller lungerne , ifølge BreastCancer. org .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------